Wie ik ben

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Hanneke van de Kamp. Moeder van 2 inmiddels volwassen zoons. Ik woon in een klein dorp en geniet ieder dag van mijn trouwe viervoeter, een Pyrenese Berghond. Mijn hobby’s zijn wandelen, lezen en Yoga.
Ruim twintig jaar heb ik met veel plezier als leerkracht gewerkt in het regulier- en speciaal onderwijs. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met leer- en/of gedragsproblemen bij kinderen. Om deze kinderen optimaal te begeleiden heb ik naast mijn werk vervolgstudies gedaan, waaronder de opleiding voor Intern begeleider en Remedial teacher. In 2007 heb ik mijn Master “Special Education Needs Speciaal Onderwijs” behaald.
Voor mij is het heel belangrijk dat ieder kind zich gewaardeerd en veilig voelt. Vanuit deze passie heb ik verschillende sociale vaardigheidstrainingen gevolgd waaronder de “Kanjertraining” en “Schatjes, Katjes, Watjes”.
Ik ben gecertificeerd trainer van ‘Mission Possible’, een persoonlijk ontwikkel programma voor jongeren.  Het bestaat uit elf stappen of taken die jongeren kunnen helpen doelen te stellen en deze ook echt te realiseren.
Verder ben ik trainer van ‘Rots en water’, iets waar ik heel trots op ben. Een geweldig programma dat zich ten doel stelt kinderen bij te staan in het ontdekken van hun eigen kwaliteit en richting. Ze leren om met begrip, respect, en gevoel; om te gaan met zich zelf en de mensen om hen heen.
Om kinderen die in beelden denken optimaal te kunnen begeleiden heb ik de training gevolgd ‘Ik leer anders’. Hiervoor ben ik gecertificeerd. Voor het verbeteren van het werkgeheugen bij kinderen gebruik ik de programma’s Jungle Memory en Raise your IQ.
Ook heb ik voor mijn eigen interesse en ontwikkelen een NLP-coachingsopleiding gevolgd en succesvol afgerond.
Voor mij is het heel belangrijk om kinderen geen labeltje op te spelden. Ieder kind moet zich zelf kunnen zijn. Ieder kind moet zich optimaal kunnen ontplooien op zijn/haar eigen manier. 
De afgelopen jaren ben ik mij gaan verdiepen in HSS (Hoog Sensitief). In veel kinderen herken ik dit. Maar ook in mij zelf. Misschien ligt daarin juist de kracht dat ik mijn werk met zoveel liefde doe.

Neem contact op

Hanneke van de Kamp

Coach, SOVA Trainer, Remedial Teacher.

Telefoonnummer:

0031 626047106

E-mailadres:

hannekevandekamp@hotmail.de